BREAKING NEWS

12 съвета за отслабване

12 съвета за отслабване, които ще ви помогнат

1. Не пропускайте закуската

Пропускането на закуската няма да ви помогне да отслабнете. Така може да пропуснете основните хранителни вещества и в крайна сметка ще похапвате повече през целия ден, защото се чувствате гладни.

2. Хранене се често през деня

Храненето по редовно време през деня помага за по-бързо изгаряне на калории. Освен това намалява изкушението да консумирате храни с високо съдържание на мазнини и захар.

3. Яжте много плодове и зеленчуци

Плодовете и зеленчуците са с ниско съдържание на калории и мазнини и с високо съдържание на фибри – 3 основни съставки за успешна загуба на тегло. Те също така съдържат много витамини и минерали.

4. Станете по-активни

Да бъдеш активен е от ключово значение за отслабването и задържането му. Освен че осигуряват много ползи за здравето, упражненията могат да ви помогнат да изгорите излишните калории, които не можете да загубите само чрез диета. Намерете дейност, която ви харесва и сте в състояние да я впишете в ежедневието си.

5. Пийте много вода

Хората понякога бъркат жаждата с глада. В крайна сметка можете да консумирате допълнителни калории, когато всъщност чаша вода е наистина това, от което се нуждаете.

6. Яжте храни с високо съдържание на фибри

Храните, съдържащи много фибри, могат да ви помогнат да се чувствате сити, което е идеално за отслабване. Фибрите се намират само в храната от растения, като плодове и зеленчуци, овес, пълнозърнест хляб, кафяв ориз и тестени изделия и боб, грах и леща.

7. Четете етикетите на храните

Умението да четете етикетите на храните може да ви помогне да изберете по-здравословни варианти. Използвайте информацията за калориите, за да разберете как определена храна се вписва във вашата дневна калорийна норма в плана за отслабване.

8. Използвайте по-малка чиния

Използването на по-малки чинии може да ви помогне да ядете по-малки порции. Използвайки по-малки чинии и купи, може да успеете постепенно да свикнете да ядете по-малки порции, без да гладувате. Отнема около 20 минути, докато стомахът каже на мозъка, че е пълен, така че яжте бавно и спрете да ядете, преди да се почувствате сити.

9. Не си забранявайте любими храни

Не забранявайте никакви храни от плана си за отслабване, особено тези, които харесвате. Забраната на храни само ще ви накара да пожелаете повече. Няма причина да не можете да се наслаждавате от време на време на лакомство, стига да останете в рамките на дневната доза калории.

10. Не складирайте нездравословна храна

За да избегнете изкушението, не съхранявайте нездравословна храна – като шоколад, бисквити, чипс и сладки газирани напитки – у дома. Вместо това, изберете здравословни закуски, като плодове, несолени оризови сладки, овесени сладки, пуканки и плодови сокове.

11. Намалете алкохола

Стандартна чаша вино може да съдържа толкова калории, колкото парче шоколад. С течение на времето прекаленото пиене може лесно да допринесе за увеличаване на теглото.

12. Планирайте храненията си

Опитайте се да планирате вашата закуска, обяд, вечеря и леки закуски за седмицата, като се уверите, че се придържате към калориите си. Може да ви е от полза да съставяте седмичен списък за пазаруване. Това бяха 12 съвета за отслабване от steroidi.bg.

Информация тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *