BREAKING NEWS

Ръчната срещу машинната бродерия

Ръчната срещу машинната бродерия: Какви са разликите?

Може би си мислите, че единствената разлика между бродерията, направена на ръка, и тази, създадена от машина, е използваният метод. Съществува обаче виждане, че предметите, бродирани на ръка, имат по-голяма стойност и са по-сантиментални от машинно бродираните. Но когато стигнете до детайлите, има и много други разлики. Тук ще обясним разликите между ръчно и машинно бродиране.

Ръчната срещу машинната бродерия. Особености на Машинната бродерия

Процесът на машинна бродерия е много по-точен и еднороден от този на ръчната бродерия. Въпреки че занаятчията може да избира измежду хиляди дизайни и да определя цветовете на конците, които искат да използват, няма място за редактиране по пътя. Предварително проектираните шаблони се зареждат в машината и всеки път се създава точно същия шаблон. Машинната бродерия е като прекарване на хартия през копирна машина; всяко парче е идентично с оригинала.

Конецът, използван в машината за бродиране, е по-тежък от този, който се използва за ръчна бродерия и обикновено е направен от полиестер, металик или вискоза. Тази нишка не е нагъната и не може да бъде отделена, за да се промени текстурата на която и да е част от бродерията. Същата дебелина ще се появи по целия модел, придавайки му по-плосък външен вид.

Ръчната бродерия

Ръчната бродерия започва с парче плат, опъната плътно върху дървен или пластмасов обръч. От момента, в който е направен първият шев, майсторът ще взема решения относно цвета на конеца и вида на използвания шев. С разгръщането на произведението на изкуството те могат да променят мнението си относно това кой избор ще доведе до най-добри резултати.

Ръчното зашиване води до уникална работа при всяко създаване. Дори ако се репликират точните цветове на шаблона и конците, ще има фини разлики в начина на изработване на шевовете и областта, в която се използват цветовете и засенчването.

Типът конец, използван за ръчно бродиране, се различава от този, използван и в машините за бродиране. Конец за ръчна бродерия е нанизан и се предлага в коприна, памук или вълна. Нишките могат да бъдат разделени, за да направят някои области по-плоски или по-деликатни, или комбинирани за по-обемни зони. Този процес придава на бродерията повече текстура и разграничение между различни области.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *