Ръководство стъпка по стъпка за окачване и подреждане на картини на стена

Процесът на окачване на нова картина или колекция от картини на стена може да се почувства непосилен. Има множество части за изследване и в крайна сметка няма само един правилен начин да ги съберете заедно. Не се страхувайте да играете с няколко различни подредби, преди да изберете най-добрата за вашето пространство – най-приятната настройка може да е тази, която най-малко очаквате.

Необходими материали за окачване на картина на стена

Както в случая с всеки проект за декориране на дома, ще ви трябват няколко основни консумативи, за да свършите работата правилно.

  • Ролетка
  • Чук
  • Нивелир
  • 2 кукички за картини
  • 2 D-пръстена

Как да подредите картините на стената

Подреждането на рамките на стената има толкова голямо въздействие, колкото и самите картини. Прецизната решетка придава официален вид, докато група картини, окачени в квадрат или правоъгълник, се усещат моментално по-небрежни. Независимо дали работите с групиране на картини или само с една, произведенията на изкуството обикновено трябва да са центрирани хоризонтално между две точки, което прави една стая да се чувства балансирана.

Начертайте вашите картини на стена

Първо поставете картините, които искате да окачите; подпрете ги на стените и обмислете възможностите си. Разгледайте всяка разумна възможност. Накарайте някой да държи парче до стената, докато вие стоите назад и оценявате (просто първо покрийте висящия хардуер с маскираща лента, за да не надраска боята). Ако групирате няколко парчета заедно, подредете ги и ги пренаредете на пода, докато намерите композиция, която харесвате.

Намерете обща нишка между произведения на изкуството

В повечето групи обща нишка ще свърже парчетата заедно. Може би картините са част от комплект или колекция. Ако не, може би рамките имат един и същи стил или всички постелки са в един и същи цвят. Понякога групата може да не се нуждае от свързващ елемент – единствената обединяваща тема може да е нейното разнообразие. Такива колекции отнемат малко повече нерви и са най-подходящи за по-малко официална стая.

Оставете вашето обзавеждане да ви води

Изместване на няколко сантиметра в окачена подредба може да повлияе на тона на цялата стая. Преместете картините над диван или стол малко надолу и зоната ще стане по-сплотена и уютна. Подчертайте релса за стол, като пуснете поредица от картини точно над нея. Закачете няколко малки парчета точно над бюро – те ще осигурят освежаваща гледка, когато вдигнете поглед от работата си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *