Ползи на Гъбите Шийтаке за Кожата – Открийте Тайната

Изсветлява тена на кожата с Гъбите Шийтаке

Ако сте наясно с неравномерния тен на кожата и искате да постигнете по-ярка кожа без инвазивни лечения като избелване или пилинг, екстрактът от гъба шийтаке може да ви помогне. Гъбите Шийтаке съдържа коджикова киселина, която е втората най-разпространена естествена съставка за избелване на кожата на пазара. Той действа, като забранява производството на меланин в кожата и може да проникне дълбоко в горния слой на кожата. Това не само има озаряващ ефект, но също така може да ви даде младежки блясък, като избледнее белезите и възрастовите петна!

Успокоява кожата

Гъбите Шийтаке са противовъзпалителни, което ги прави идеални за успокояване на кожата. Те са богати на витамини от В комплекс, по-специално B3 (известен също като ниацинамид). Този витамин има противовъзпалителни свойства, които могат да успокоят кожата от дразнители. Гъбата също така съдържа витамин D и селен – и двете помагат за защитата на кожата от увреждане на околната среда и блокират водата за гладка, еластична кожа. Ако имате чувствителна кожа, екстрактът от шиитаке може да успокои възпалението ви и да даде на кожата ви освежаващ, успокояващ тласък, без да предизвиква кожни проблеми.

Антиоксидант

Тези гъби често се използват в древната китайска медицина под формата на супи и чайове, тъй като съдържат много антиоксиданти. И така, какво представляват антиоксидантите и за какво са ни необходими? Е, казано по-просто, има много токсини и вредни атоми в околната среда, в която живеем – замърсяването на въздуха, индустриалните химикали, дори слънцето са вредни за нашата кожа. Тези вредни атоми се наричат ​​свободни радикали и когато са в тялото, те започват да увреждат и унищожават клетките. Тъй като не можем да избегнем дишането на въздуха или да уловим няколко слънчеви лъча, можем да се борим със свободните радикали с антиоксиданти, като тези, които намирате в екстракта от гъбата шийтаке! Това са съединения, които са чудесни в борбата със свободните радикали, спирайки ги да унищожат здравите клетки на нашата кожа.

Подобрява хидратацията

Ако търсите някои хидратиращи ползи за кожата, направете екстракта от гъба шийтаке ваш избор! Екстрактът от гъбички съдържа керамиди, които са съединения, които помагат на кожата да поддържа здрава бариера. Това не само помага за предотвратяване на навлизането на токсини и бактерии в кожата ви, но също така блокира влагата, за да поддържа кожата ви хидратирана. Екстрактът е пълен с незаменими аминокиселини като лицин, който подпомага балансирания транспорт на вода през слоевете на кожата. За да се възползвате максимално от хидратиращата способност на тази гъба, трябва да комбинирате екстракта с овлажнител – това ще добави допълнителна влага към кожата, която след това екстрактът от шийтаке може напълно да абсорбира в по-дълбоките слоеве на кожата.

По-млада кожа

Когато се прилага локално, екстрактът от гъба шийтаке може да се бори с признаците на стареене. Увеличаването на притока на кръв спомага за насърчаване на производството на колаген в тялото. За което вече знаем, че може да стегне и повдигне кожата. Можете също така да намерите фенолна вератрикова киселина в гъбите шийтаке. Съединение, използвано за борба с бръчките и фините линии в индустрията за грижа за кожата. Коджиковата киселина в екстракта от гъби шийтаке може да намали нежеланата пигментация, която може да издава възрастта ви – това включва старчески петна, тъмни кръгове и обезцветяване.

Можете да подмладите кожата си с SUPERCHARGED VITAMIN C SERUM + SHIITAKE MUSHROOM. Намерте тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *