BREAKING NEWS

Недвижими имоти – съвети преди покупката

Какви са предимствата на новите недвижими имоти в София?

София е основен търговски и индустриален център. Тя е столица, която привлича бизнесмени, а не туристи. Последните се отправят към Черноморието или към ски зоните. Тук също се установяват „бизнес хора“, които закупуват новите недвижими имоти. А за чужденци са интересни търговски обекти и, в случай на собствен бизнес в България, апартаменти.

Последните не могат да бъдат отдадени без успех. Според експертите, ако в България има обекти, които могат да носят стабилен, добър доход, то това са имотите в София. Все пак ваканционният сезон в страната продължава най-много четири месеца и максимумът, който може да се постигне на Черноморието, е да си възвърне годишните разходи.

Цени и софийски райони

Най-разнообразни сгради има в старият център, високите блокове от миналото, нови жилищни комплекси, частни вили. В отдалечен район на София можете да закупите готов за нанасяне двустаен апартамент за €50 000–55 000. По-близо до центъра цените на софийските имоти започват от €100 000, докато апартаментите в центъра се продават за €170 000 –200 000. за жилища и продажби.

Близо 20% от промишленото производство на страната е концентрирано в столицата, почти милион и половина души живеят тук … Градът има райони с неподредени стари сгради, където живеят хора от малцинствата. Има „социалистически“ райони – малко по-подредени, но никак не по-престижни. Но има и модерни квартали, построени по европейски стандарти – това са добрите софийските имоти.

Кой е най-подходящият квартал за живот?

При избора на апартамент в София е важно да се запознаете с характеристиките на всеки квартал. Най-известният цигански квартал на града е Факултета, най-престижният е Бояна, стандартната цена спредлагани  най-изгодни имоти в София, е квартал Люлин.

Имотният пазар в София все още продължава да се възстановява от пандемичната криза, която повлия на неговата динамика. Появи се обособяване на различия в очакванията на наемателите и наемодателите.

Изживяхме икономическит сътресения от последните две години, което накара хората да се насочат към покупка на имот, гледайки на него като инвестиция и сигурно вложение на финансовите им средства.

Не само това, но към днешна дата наблюдаваме рекордно ниски лихви по ипотечните кредити, а това също е основен двигател за насочването им към покупка.

Може да се каже, че животът в София с поскъпването си допринесе също за решението на клиентите да закупят имот в София. По този начин много хора инвестираха спестяванията си в недвижимо имущество. Това на практика е един от най-сигурните начини да бъдат съхранени спестяванияата им.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *