BREAKING NEWS

Защо яйцата са идеалната храна за отслабване

Яйцата са сред най-здравословните храни, които можете да ядете, особено по време на диета. Те са богати на висококачествени протеини, здравословни мазнини и много основни витамини и минерали.

Яйцата са с ниско съдържание на калории

Най-простият начин да отслабнете е да намалите дневния си прием на калории. Едно голямо яйце съдържа само около 78 калории, но въпреки това е с много високо съдържание на хранителни вещества. Яйчните жълтъци са особено хранителнителни. Ястието от яйца обикновено се състои от около 2–4 яйца. Три големи варени яйца съдържат по-малко от 240 калории. Като добавите щедра порция зеленчуци, можете да имате пълноценно хранене само за около 300 калории. Само имайте предвид, че ако ги пържите в олио или масло, добавяте около 50 калории за всяка използвана чаена лъжичка мазнина.

Резюме:

Едно голямо яйце съдържа около 78 калории. Ястие, състоящо се от 3 варени яйца и зеленчуци, съдържа само около 300 калории.

Яйцата са много засищащи

Те са изключително пълни с хранителни вещества, главно поради високото си съдържание на протеини. Известно е, че високопротеиновите храни намаляват апетита и увеличават усещането за ситост, в сравнение с храни, които съдържат по-малко протеини. Освен това, придържането към диета с високо съдържание на протеини може да намали натрапчивите мисли за храната с до 60%. Може също така да намали наполовина желанието за похапване късно вечер.

Резюме:

Класират се високо по скалата на индекса на Satiety, което означава, че могат да ви помогнат да се чувствате по-пълни за по-дълго. Високопротеиновите храни, също могат да ви помогнат да закусите по-малко между храненията.

Яйцето може да засили метаболизма ви

Те съдържат всички незаменими аминокиселини в правилните съотношения. Това означава, че тялото ви може лесно да използва протеина в яйцето, необходим за добрия метаболизъм. Яденето на високопротеинова диета е доказано, че засилва метаболизма с до 80–100 калории на ден, чрез процес, наречен термичен ефект на храната. Термичният ефект на храната е енергията, необходима на организма за метаболизиране на храните, и е по-висока за протеини, отколкото за мазнини или въглехидрати. Това означава, че високопротеиновите храни, като яйца, ви помагат да изгорите повече калории.

Резюме:

Високо-белтъчната диета може да засили метаболизма ви с до 80–100 калории на ден, тъй като е необходима допълнителна енергия за метаболизиране на протеина в храните.

Яйцата са евтини и лесни за приготвяне

Включването на яйца в диетата ви е много лесно. Те са евтини, широко достъпни и могат да се приготвят за минути. Вкусни са почти по всеки начин, по който ги приготвяте, но най-често се сваряват, бъркат, правят се в омлет или се пекат. Омлет за закуска, приготвен с няколко яйца и малко зеленчуци, прави една отлична и бърза  закуска за отслабване.

Резюме:

Яйцата са евтини, налични са навсякъде и могат да се приготвят за няколко минути.

Добавянето на яйца към вашата диета може да бъде едно от най-лесните неща, които трябва да направите, ако се опитвате да отслабнете. Те могат да ви накарат да се почувствате по-сити и да ви помогнат да ядете по-малко калории през целия ден. Освен това яйцето е чудесен източник на много витамини и минерали, които често липсват в диетата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *