Загуба на килограми с тренировки

Кога сме готови да започнем тренировки?

Животът е много дълъг и хората преминават през много етапи през годините. В някои от тези моменти обмисляме възможността или дори необходимостта да отслабнем и да загубим излишните килограми с тренировки.

Почти винаги решаваме да се подложим на диета, да ограничим приема на калории и да премахнем тези храни, които не са напълно здравословни. Но в някои от тези моменти можем да се спрем и на възможността да спортуваме. Повечето експерти препоръчват здравословна диета, съчетана с ежедневни упражнения за дългосрочна загуба на тегло. И въпреки че има много хора, които решават да го направят на свой собствен риск, много други се записват във фитнес зала или купуват оборудване за дома.

За какво е полезна бягащата пътека?

Несъмнено звездата сред машините за спортуване и отслабване е бягащата пътека. По-голямата част от хората, които са имали нужда да отслабнат в някакъв момент от живота си, са се сетили да се сдобият с едно от тези устройства и да ги инсталират у дома. Но знаем ли как да ги използваме добре, за да отслабнем по най-ефективния начин?

Начин на употреба

Кардио упражненията, наред със силовите, са най-препоръчваните от експертите, когато става въпрос за отслабване. Бягащата пътека може да бъде изключително ефективен инструмент за изграждане на аеробен капацитет, изгаряне на калории и изграждане на фитнес.

Единственото нещо, което трябва да знаете как да направите, е да го използвате ефективно. Бягащата пътека е перфектен инструмент за отслабване, независимо дали става въпрос за линейни тренировки или високоинтензивни интервални тренировки. Единственото нещо, което се променя, е времето, което се използва, тъй като дългосрочният резултат е същият.

HIIT тренировки

HIIT тренировките се състоят от по-кратки серии с по-високи скорости, последвани от периоди на активно възстановяване или пълна почивка, са идеални начини за изгаряне на повече калории за по-кратък период от време. Причината е прекомерната консумация на кислород след тренировка, състояние, което принуждава метаболизма да работи по-усилено и да изгаря повече калории.

Но тези упражнения с висока интензивност не трябва да продължават повече от 20 минути, което е повече от достатъчно време, за да си свършат работата.

Други режими

Ако ще бягаме или ще ходим, времето на пътеката трябва да е по-дълго. Препоръчват се минимум 30 минути за тренировка със средна интензивност и 40 минути за ходене на бягаща пътека, но не с висока интензивност. Това е така наречената „тренировка в стационарно състояние“, упражнение, при което поддържаме за дълъг период от време сърдечната честота под нашата максимална цел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *