BREAKING NEWS

Естествени подсладители

3 естествени подсладители, които са полезни за здравето.Рожков, мексит и кокосовата захар са често срещаните предложения, стане ли дума за естествени подсладители.

Рожков

Рожков като супер храна е изсушен рожков на прах. Има вкус на какао, но не съдържа психотропни вещества – кофеин и теобромин, така че хората с високо кръвно могат да го използват. Рожковът не е противопоказан и за диабетици – въпреки сладкия вкус, той не предизвиква скокове на инсулина в кръвта. Добавяме рожков към бонбони и правим шоколадови пръчици без добавена захар.

Мескит

Тази супер храна е прах от сушените плодове на дървото Algorroba от семейство Бобови. Мескитът има деликатен карамелено-орехов сладък вкус и в същото време нисък гликемичен индекс – 25. Съдържа калий, цинк, калций, желязо, сяра и магнезий в големи количества. Правим от него бонбонена глазура и я добавяме към шоколадовите пръчици, за да станат по-сладки.

Кокосова захар

Кокосовата захар е най-добрата алтернатива на рафинираната бяла захар от насипни захари. Тази супер храна е с високо съдържание на хранителни вещества и е с най-нисък гликемичен индекс от 35. Има високо съдържание на микроелементи (калций, магнезий, желязо, калий, натрий) и витамини (витамин С, витамини от група В).

От редките съединения кокосовата захар съдържа инозитол (витамин В8), който възстановява здравето на нервната система.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *