Добавки за гориво: Превантивна поддръжка.

Добавки за гориво: Превантивна поддръжка.

Превантивната поддръжка е основната употреба на добавки за гориво. В едно проучване на бензинов двигател с директно впръскване, основното гориво отбеляза загуба от 94% в потока на гориво поради натрупването върху дюзите на инжектора.

Предотвратяването на отлаганията във вашия двигател е само един от начините. По който добавката може да подобри работата на автомобила чрез превантивна поддръжка. Освен това може да направи двигателя ви да работи по-ефективно и да избегне трудни стартирания и бавни движения. Наред с други неблагоприятни ефекти. Това може също така да предотврати скъпоструващ ремонт на двигател, който през целия си живот се е борил с замърсявания и корозия. Това е едно скъпо решение и ако добавките към горивото могат да го предотвратят. Може да търсите значителни спестявания в разходите за ремонт.

Повишете ефикасността на горивото с помощта на добавки

Добавките за гориво може да се наложи да се прилагат отново при всяко зареждане, въпреки че някои може да отидат по-дълго. Проверете опаковката, за да сте сигурни. Някои ще ви предложат да го добавяте при всяка смяна на маслото, а други ще ви кажат да го смените след определено количество километри. Обикновено трябва да налеете добавката в резервоара, преди да го напълните. Това гарантира, че горивото и добавката са подходящо смесени, подобно на изливането на перилния ви препарат в пералнята, преди да изсипете дрехите си. Наливането на добавка върху горивото не създава толкова голяма дисперсия.

Работят ли добавките за гориво за подобряване на икономията на гориво? Може да видите леки подобрения в началото поради по-чистата система, но нищо лудо. Много производители рекламират, че техният продукт значително подобрява икономията на гориво, но тези твърдения често са неоснователни. FTC дори трябваше да се намеси в някои сметки.

Хубавото е, че дори и да използвате грешната добавка за гориво, това вероятно няма да навреди на вашия двигател. Тези добавки са предназначени да решават конкретни проблеми, без да причиняват други. Този вид без вреда означава, че като цяло можете безопасно да използвате добавка. Без да се притеснявате, че ще повредите двигателя или горивото си.

Предотвратяването на отлаганията във вашия двигател е само един от начините, по който добавката може да подобри работата на автомобила чрез превантивна поддръжка. Освен това може да направи двигателя ви да работи по-ефективно и да избегне трудни стартирания и бавни движения, наред с други неблагоприятни ефекти. За качествени добавки вижте тук. 😎

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *